Koud maar gezellig BFO 2017

Als je terugkijkt op het BFO van 5 mei dan vallen twee dingen op, het was koud en het was gezellig.

En ja, zo een beroemde voetballer zei dat elk nadeel  z’n voordeel heeft, was dit zeker op deze editie van toepassing, want door de kou waren er minder slachtoffers met

verbrandingen, blaren en overmatig drankgebruik.

Voor de organisatie misschien niet zo leuk qua omzet maar voor ons prima wat niet wil zeggen dat het een rustig dagje was.

Tijdens het BFO worden er niet alleen EHBO-ers van onze eigen vereniging ingezet maar ook van onze zusterverenigingen uit b.v. Staphorst, Nieuwleusen, Hardenberg en Loenen.

Daarnaast zijn er heel veel EHBO-ers uit de wijde omgeven die zich opgeven. De reden: iedereen vindt het zo verschrikkelijk gezellig en leuk!!!!!!

Om 09.30 uur kwamen de eerste 2 ploegen hulpverleners bij het provinciehuis aan voor de kleding, het EHBO hesje en de briefing en om 10.00 vertrokken ze voorzien van de nodige

info naar de EHBO posten. Ook Wilma en Nienke die al jaren “samen” de centrale post voor hun rekening nemen waren er dit jaar weer bij.

De eerste reserveploeg ging zich evenals voorgaande jaren weer verdienstelijk maken door de kleine kinderen bij binnenkomst te voorzien van een polsbandje met het mobile

nummer van de ouders er op.

Een service die door heel veel ouders werd gewaardeerd en er mede voor heeft gezorgd dat 5 “verloren” kinderen weer snel met de ouders herenigd konden worden.

Na het gedeelte speciaal voor de ouderen kwam het festival geleidelijk op gang waarbij natuurlijk de hoofdact de meeste bezoekers trokken.

Ook op de familieweide was het gezellig druk en heeft onze hulppost naast het verzorgen van kleine wonden gefungeerd als opvang voor zoekgeraakte kinderen.

Wie denk dat we niets te doen hadden slaat de plank mis, dit jaar hadden we extreem veel vraag naar pijnstillers, had iemand problemen met de knie en was er een geval van een

verdraaide nek. Zomaar een kleine greep uit de ongevallenlijst die op het eind van de avond toch nog 160 registraties.

Om 00.30 konden we al onze spullen weer inpakken en op de aanhangers laden. Tussentijds hadden we onze tenten al ingeladen en om 01.00 gingen Ron en ik (Henk) moe

maar voldaan naar onze EHBO garage waar we  1 aanhanger afgeladen en de andere in de garage hebben laten staan met de opmerking die vinden we wel een keer terug.

 

DSC01378DSC01316DSC01323DSC01320

DSC01362DSC01335DSC01366DSC01348